
Een paar jaar geleden kreeg ik van een vriend een potje met Chunky Chat. een Indiase kruidenmix, die ook wel bekend is onder de naam Chaat Masala. Een heerlijke mix om door bijvoorbeeld door een salade te doen. Helaas was deze recentelijk op. Speurwerk in diverse Toko’s leverde niet een nieuwe voorraad op. Ik kon wel de ingrediënten herleiden op het label van het potje. Ik stapte weer even in de rol van productontwikkelaar; mijn oude vakgebied. Hieruit ontstond het onderstaande recept. Het is niet helemaal vergelijkbaar met de mix die ik eerder kreeg. Ik vond hem echter dusdanig lekker dat ik graag het recept met jullie deel.
Ingrediënten Chuncky Chat
50 gram | gedroogde mango |
0,5 eetlepel | koriander heel |
1 eetlepel | komijnzaad heel |
0,25 eetlepel | kardemomzaad heel |
0,25 eetlepel | venkelzaad heel |
2 eetlepels | garam masala |
0,25 eetlepel | zwarte peper gemalen |
8 | muntblaadjes gedroogd |
zout (optioneel) | |
0,25 eetlepel | gemberpoeder |
2 theelepels | asafoetida |
Rooster de korianderzaad, kardemomzaad, komijnzaad en venkelzaad in een droge koekenpan. Doe deze met de garam masala, gemberpoeder, peper, asafoetida, mango, muntblaadjes en evt. zout in een vijzel, blender of koffiemolen. Maal het mengsel totdat alle zaden fijn zijn en er een homogeen poeder is ontstaan.