Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch, Voorgerecht

Oosterse Andijviesoep

Van welke ingrediëntencombinatie griezelde jij vooraf en bleek na proeven dat het een succesnummer was?

Recentelijk was ik bij iemand op bezoek en ik bood aan om soep te maken. Er bleek niet zoveel in huis te zijn. Dat vind ik altijd een leuke uitdaging; iets lekkers maken, terwijl iemand zegt dat de koelkast leeg is. Zo maakte ik met de onderstaande ingrediënten een andijviesoep. Vooraf kon ik me er nog niet veel bij voorstellen. Het bleek echter een heerlijke soep te zijn.

Ingrediënten
100 gram andijvie
1,5 liter kippenbouillon of groentenbouillon
1 ui
1 teentje knoflook
1 scheut sojasaus
0,5 rode peper
1 cm verse gember
0,5 stengel sereh
2 cm laos (of laospoeder)
1 citroenblad
400 ml kokosmelk
plantaardige olie
Bereiding
Fruit in olie de fijngesneden ui, knoflook, spaanse peper en gember. Voeg kokosmelk, bouillon, sojasaus, andijvie, citroenblad, gekneusde sereh en plakjes laos toe. Laat de soep 20 minuten op een zacht vuurtje trekken. Verwijder de sereh en laos. Pureer de soep.