Waar sla jij je doorheen vandaag?
Deze courgette-walnootsalade met kokosdressing kent een leuk en fris smaakpallet, wat eigenlijk in alle seizoenen goed gegeten kan worden.
Ingrediënten (4 personen)
100 gram | veldsla of rucola |
0,5 | courgette |
10 | cherrytomaten |
2 eetlepels | kappertjes of olijven |
1 | sjalotje of rode ui |
10 | gehakte walnoten |
75 gram | feta |
1 scheut | knoflookolie |
peper | |
zout | |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 pakje | kokoscream |
2 eetlepels | (zelfgemaakte) mayonaise |
1 takje | basilicum |
1 takje | munt |
Bereiding
Schaaf de courgette in plakjes. Marineer de courgette in knoflookolie, olijfolie, peper en zout. Leg onderin een platte schaal veldsla of rucola. Drapeer daarop de plakjes courgette. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren. Snipper de sjalotjes. Hak de walnoten. Meng de tomaten, sjalotjes, walnoten en kappertjes/olijven. Kruid met peper en zout. Leg dit mengsel op de courgettes. Snijd feta in blokjes en gebruik deze samen met de fijngesneden basilicum om de salade te decoreren.
Meng voor de dressing kokoscream en (zelfgemaakte) mayonaise/slasaus in de verhouding 3:1 met een paar blaadjes munt, basilicum, een snufje paprikapoeder, peper en zout en pureer deze met de staafmixer.