Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Italiaans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Weetjes

Courgettelasagna met zalm en spinazie

De laatste tijd hoor ik steeds vaker mensen klagen over slecht slapen. Enerzijds heeft dat met de huidige energie instroom te maken. Deze kan zorgen voor onrust, lichamelijke ongemakken en psychische klachten. Ons lichaam moet zich aanpassen aan de nieuwe energiefrequenties op aarde en dat vraagt om tijd en aandacht. Ook de overgang is hierin geen onbekende factor.

Anderzijds is het ook interessant om te kijken naar het tijdstip waarop je wakker ligt. Op de onderstaande orgaanklok kun je zien welk orgaan op welk tijdstip actief is. Soms moet het betreffende orgaan dusdanig hard werken, dat je er wakker van wordt. Je kunt in dat geval eens kijken of je hiervoor iets moet aanpassen in je voedingspatroon, de tijdstippen van eten of de samenstelling van jouw voeding.

Ingrediënten Courgettelasagna met zalm en spinazie (2 personen)

0,75 courgette
0,5 struikje witlof
100 gram spinazie
5 champignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 ei
100 ml plantaardige melk of kookroom
100 gram geraspte (geiten)kaas
100 gram gerookte zalm (snippers)
1 eetlepel pesto
1 theelepel paprikapoeder
peper
zout
plantaardige olie

Bereiding
Snijd met een kaasschaaf over de lengterichting van de courgette dunne plakken. Bestrooi deze met een klein beetje zout, zodat het vocht eruit kan trekken. Dep het vocht en het zout eraf met een beetje keukenpapier. Fruit in olie de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de spinazie en fijn gesneden champignons toe. Kruid met peper. Beleg de bodem van een ovenschaal met plakken courgette. Daarover heen een laagje witlofbladeren. Besmeer deze met pesto. Schep daarboven op 1/3 van het spinaziemengsel. 1/3 van de zalmsnippers en bestrooi dit met een beetje kaas. Herhaal dit nog twee keer met een laag courgetteplakken, witlof, pesto, spinaziemengsel, zalm en kaas. Meng in een kommetje het ei, de melk of room, paprikapoeder en de restant van de kaas. Giet dit mengsel over het gerecht en plaats dit voor 25-30 minuten in de oven bij 180 graden.