Bijgerechten, Chinees, Glutenvrij, Indonesisch, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Thais

Sambal met kemirienoten en lemon

Waarvan krijg jij het heet onder je voeten?

Ingrediënten (3 kleine potjes)

3 rawits
7 rode pepers
1 cm gember
1 ui
1 knoflook
1 citroenblad
0,5 theelepel sereh (citroengras)
1 theelepel zout
1 grote scheut plantaardige olie
3 kemirienoten
1 grote scheut sojasaus
1 theelepel lemonschil
1 eetlepel lemonsap

Bereiding
Pureer de geschilde ui, knoflook en gember in een keukenmachine. Fruit dit in de hete plantaardige olie. Maal de rode pepers, kemirienoten en rawits tot puree. Voeg die met de sojasaus, citroenblad, zout, lemonrasp en lemon bij de uien. Bak de dit alles op halfhoog vuur. Voeg dan een scheut water toe. En laat het geheel 5-10 minuten pruttelen. Verwijder het citroenblad. Vul warm af in steriele potjes. Na openen is de sambal beperkt houdbaar.