Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch, Voorgerecht

Courgettesoep met kerrie

Zit je met een persoonlijk vraagstuk waar je maar geen helderheid in krijgt?
Reis dan eens in een meditatie of innerlijke reis naar een andere cultuur, land of dimensie en leg aan de native bewoners aldaar jouw vraagstuk voor. Laat je verrassen door datgene wat zij jou vervolgens in beelden, woorden, klanken of gevoelens aanreiken en schrijf dat op of teken daarover.

Het zou je zomaar in deze tijd kunnen gebeuren. Terugkomen van vakantie en dan ontdekken dat de courgettes in de tuin enorm doorgeschoten zijn. Om zo te eten niet zo lekker. Je kunt er nog wel prima soep van maken. Daarom hierbij een eenvoudig te maken recept van Courgettesoep met kerrie

Ingrediënten

1 courgette
1 ui
1 ei (optioneel)
0,5 eetlepel paprikapoeder
1 takje tijm
0,5-1 eetlepel kerriepoeder
1 takje oregano
1,5 liter groentebouillon
plantaardige olie

Bereiding
Fruit de klein gesneden ui in olie. Bak de in plakjes gesneden courgette even mee. Voeg groentebouillon, tijm, kerriepoeder en oregano toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten pruttelen en pureer hem dan. Als de soep erg dun is dan kun je nog een geklutst ei toevoegen om te binden. Dat maakt de soep ook wat romiger.