Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Courgettespaghetti a la carbonara

carbonara

Persoonlijke transformatie- en veranderingsprocessen kondigen zich vaak al vroegtijdig aan. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Vreemde kriebels in de keel of een schorre stem is er een van. Het keelchakra (het energiecentrum in het keelgebied) bevat nl. antennes die de energie van komende veranderingen vroegtijdig kunnen detecteren. Iets dat in de energie al waarneembaar is, wordt soms pas maanden of jaren later in de fysieke wereld daadwerkelijk gemanifesteerd. Ook in het type voedsel waar ik behoefte aan heb, verraadt zich de komst van transformatieprocessen. Zodra ik meer dan normaal snak naar pittig eten, tomatensap, tuinkers, leverworst, of salami, dan weet ik precies hoe laat het is.

Daarom vandaag een koolhydraatarme en gepeperde variant van het populaire Italiaanse gerecht Pasta Carbonara. Ben je niet zo van het hete eten, dan kun je de spaanse peper of peperoncini gewoon weglaten.

Ingrediënten (2 personen)

1 courgette
1 teentje knoflook
100 gram spekblokjes
1 ei
50 gram (plantaardige) kaas geraspt
2 scheuten kokoscream
1 snufje paprikapoeder
peper
peperoncini of spaanse peper (optioneel)
zeezout
5 blaadjes basilicum

Bereidingswijze
Maak met behulp van bijvoorbeeld een spirali courgettespaghetti. Bak in een koekenpan de spekjes bruin. Voeg in de laatste fase van het bruiningsproces de knoflook toe en de peperoncini/spaanse peper. Dan de courgettespaghetti erbij. Bak kort mee, zodat de spaghetti knapperig blijft. Kluts een ei en roer die samen met de kokoscream door de spaghetti. Voeg op het laatst de (plantaardige) kaas, peper, zout, paprikapoeder en de geknipte basilicum toe en dien direct daarna op.