Wat zou jij graag vlot willen trekken?
Deze courgettespaghetti met avocadosaus is rijk aan groenten met een verrassende beet en een typische smaak.
Ingrediënten (2 personen)
1 | courgette |
1 struikje | witlof |
15 | groene en/of zwarte olijven gekruid |
15 | cherrytomaten |
1 | avocado |
1 teentje | knoflook |
1 | ui |
0,5 | gele paprika |
0,5 theelepel | paprikapoeder |
peper | |
zout | |
0,25 theelepel | cayennepeper |
2 theelepels | pesto (of 5 blaadjes basilicum) |
olijfolie | |
geiten-, schapen of plantaardige kaas |
Bereiding
Doe de knoflook en avocado in een keukenmachine en pureer. Wok in een pan olijven, fijn gesneden witlof, paprika en ui. Kruid met peper, zout, pesto en cayennepeper. Voeg op het laatst gehalveerde cherrytomaten en de avocadopuree toe. Maak van de courgette lange slierten (spaghetti-vorm). Meng die door de “saus” en verwarm kort. Bestrooi voor opdienen met (plantaardige) kaas