Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Psychologische symboliek, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij

Dadelchutney

dadelchutney

Degene die van de dadels is, houdt van de zoete, rijke en vruchtbare kant van het leven. Hij gaat letterlijk en ook figuurlijk graag op een avontuurlijke reis om nieuwe gebieden te ontdekken. Soms dichtbij en soms ver weg. Iedere keer wordt er weer iets toegevoegd aan de aardse en spirituele ervaringen. In de behoefte aan steeds iets nieuws zit ook het risico om oppervlakkig te worden en de diepgang te missen, die er in veel gevallen wel is. Ook wordt de realiteit wel eens uit het oog verloren. Zorg dat je met twee voeten op de aarde blijft staan en de aanwezige rijkdom in al zijn facetten consumeert.

Deze dadelchutney is gemaakt zonder toegevoegde suiker. De dadels zijn van zichzelf al zoet genoeg. Lekker op een toastje, stukje komkommer of papadum en passend bij pittige currygerechten.

Ingrediënten 

10 ontpitte dadels gehakt
1 sjalot gehakt
1 teentje knoflook gehakt
0,5 cm gember vers gehakt
0,2 spaanse peper gehakt
1 scheutje balsamicoazijn
2 scheutjes rode wijnazijn
1 snufje cardamompoeder
1 snufje kaneel
1 theelepel honing
1 snufje zout
4 scheutjes water

Bereiding
Fruit de sjalot, knoflook, gember en spaanse peper. Voeg rode wijnazijn, balsamicoazijn, water, cardamompoeder, kaneel, honing, zout en de dadels toe. Kook het mengsel 10 minuten en laat het vervolgens afkoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *