Zuurkool is heel gezond. Vooral als je die rauw eet, dan bevat het melkzuurbacteriën die zorgen voor een betere werking van de darmen en de spijsvertering. Daarnaast bevat zuurkool veel vitamine C en K. Als je de zuurkool verwarmt zoals bij deze zuurkoolschotel met shoarmavlees het geval is, dan gaan de melkzuurbacteriën dood en daarmee verliest de zuurkool een deel van zijn gezonde werking.
Ingrediënten (2 personen)
250 gram | zuurkool |
150 gram | shoarmavlees |
1 zoete aardappel | zoete aardappel |
3 schrijven | ananas |
50 gram | rozijnen |
1 | appel |
1 | ui |
50 gram | (plantaardige) kaas |
1 snufje | paprikapoeder |
peper | |
1 scheut | witte wijn |
1 eetlepep | kokosolie |
Bereiding
Schil de zoete aardappel, snijd deze in dunne plakjes en leg die op de bodem van een ovenschaal. Snipper de ui en bak deze samen met het shoarmavlees gaar in kokosolie. Schil de appel en snijd deze samen met de ananas in kleine stukjes. Doe deze samen met de zuurkool, rozijnen, peper, witte wijn en paprikapoeder in een pan. Stoof de zuurkool gedurende 10 minuten. Leg het shoarmavlees en de zuurkool boven op de zoete aardappel. Bedek de schotel met (plantaardige) kaas en plaats deze gedurende 25 minuten in de oven bij 180 graden.