Diner, Glutenvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Friesche Jachtschotel

Wat is een typische gerecht uit jouw geboortestreek?

Hoewel mijn moeder geen Friezin was, wilde zij toch graag laten merken dat Drachten haar geboortedorp was. Zo kookte zij vroeger graag uit het kookboek de Friesche Keukenmeid. Friesche Jachtschotel was daar een van mijn favoriete recepten van. Helaas is dat een gerecht met aardappel, dat snelle koolhydraten bevat. Met wat kleine aanpassingen heb ik er een variant met langzame koolhydraten op gemaakt. En eerlijk gezegd ik vond het echt niet minder lekker; misschien zelfs wel het tegendeel…..

Mocht jij een leuk koolhydraatarmrecept hebben uit jouw geboortestreek, wil je mij dat dan mailen? info@dagelijkse-voeding.nl

Ingrediënten (2 personen)

 0,25  witte kool
 1 grote  zoete aardappel
 1  ui
 1 teentje  knoflook
 1 eetlepel  kerriepoeder
 0,5 eetlepel  mosterd
 100 gram  Friese nagelkaas
 1 eetlepel  pesto
 2  laurierbladeren
 1 ons  shoarmavlees (optioneel)
 peper
 zout
 olijfolie

Bereiding
Bak het shoarmavlees in een beetje olijfolie lichtgaar als je kiest voor de vleesvariant. Snijd de ui, knoflook en witte kool in stukjes. Wok deze met de kerriepoeder en laurierbladen beetgaar. Schil de zoete aardappel leg deze in een ingevette ovenschaal. Smeer daaroverheen de pesto en bestrooi met peper. Leg daar bovenop het shoarmavlees en het witte kool-ui-knoflookmengsel. Bestrooi de schotel met geraspte Friese nagelkaas. Plaats het gerecht voor 30 minuten in de oven op 180-200 graden.