Bijgerechten, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Notenvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje

Gehaktmuffins met ei

Met welke bijltje heb jij vaak gehakt?

Deze gehaktmuffins met ei kunnen bij diverse maaltijden geserveerd worden. Ik at ze bij het ontbijt. Maar ze passen ook goed bij de lunch, de borrel of als onderdeel van het avondeten. Ik maakte er meteen wat meer. Ze zijn koud ook erg lekker om te eten.

Ingrediënten (4 stuks)

 200 gram  gehakt
 3  ei
 10  olijven
 2  bosuien
 paprikapoeder
 peper
 zout
 plantaardige olie
 50 gram  (plantaardige) (geiten) kaas

Bereiding
Kruid het gehakt met peper, zout en paprikapoeder. Vet een muffinvorm in met plantaardige olie. Leg een dunne laag gehakt op de bodem en tegen de wand, zodat een bakje van gehakt ontstaat. Snijd bosuien en olijven fijn. Meng deze met geklutst ei en vul hiermee het gehaktbakje. Bestrooi met kaas. Bak de muffins in de oven op 180 graden in 20-30 minuten gaar.

Zoals je op de foto boven kunt zien heb ik er ook een gemaakt door een heel ei in het gehaktbakje te doen. Dit een variatie op het thema. Je kunt met de vulling natuurlijk vele variaties maken. Denk bijvoorbeeld aan paprika, knoflook, groene kruiden, pesto en sambal.