Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Geroosterde bloemkool paksoisoep

Welk rooster en welk dagritme past bij jou?

Deze soep was zo lekker en snel op, dat ik helemaal vergeten ben om een foto te maken. Toch wil ik je het recept niet onthouden…. Het plaatje volgt de volgende keer :-).

Ingrediënten geroosterde bloemkool- paksoisoep
1 bloemkool
5 stengels paksoi
1 kleine zoete aardappel
400 ml kokosmelk
2 liter groentebouillon
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn gemalen
1 scheut sojasaus
peper
olijfolie
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes. Meng olijfolie met cayennepeper, kerriepoeder, komijn en paprikapoeder. Besprenkel dat over de bloemkool en spreid uit over een met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster dit gedurende 20 minuten in de oven op 220 graden. Fruit in olijfolie de ui. Voeg bouillon, kokosmelk, sojasaus, fijngesneden paksoi, zoete aardappel en peper toe. Breng aan de kook. Voeg ook de bloemkool toe. Laat de soep een minuutje of 10 op een zacht vuurtje garen. Pureer de soep.