Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Vegetarisch

Japanse Duizendknoop-Dadelmuffins

Op wat voor momenten zit jij met jezelf in de knoop en hoe weet jij die te ontwarren?

Met een vriendin, die net als ik van wildplukken houdt, heb ik een leuk voedseluitwisselingsprogramma. Iedere keer als we elkaar zien, nemen we iets eetbaars voor elkaar mee. Soms in de pure vorm, soms al verwerkt in de vorm van een eindproduct. Deze laatste keer verraste ze mij onder andere met een zak vol met Japanse Duizendknoop. Hoewel ik me realiseer dat veel mensen niet weten hoe ze dit uit hun tuin moeten weren, maakte ik er heerlijke moes van, die ik weer verwerkte in muffins. De naam die ik deze lekkernij meegaf zou een mooi woord voor galgje zijn 😉

Ingrediënten Japanse Duizendknoop-Dadelmuffins
150 gram amandelmeel
200 gram Japanse Duizendknoop
100 gram dadels
50 gram havermout
2 eieren
50 ml. amandelmelk
1 scheut olijfolie
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepel kokosbloesemsuiker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
Bereiding
Ontdoe de Japanse Duizendknoop van eventuele bladeren. Schil ze eventueel als ze veel draden hebben. Snijd de Duizendknoop in stukjes van ca. 1 cm. Kook deze gedurende 10 minuten met een klein beetje water en twee eetlepels kokosbloesemsuiker. Zet het vuur uit zodra ze zacht zijn en het water wat verdampt is. (Deze moes is ook al heerlijk om te eten).
Maal in een keukenmachine de dadels tot een dadelpuree. Meng deze samen met de duizendknoopmoes, amandelmeel, havermout, kaneel, amandelmelk, olijfolie, kokosolie, eieren, bakpoeder, gemberpoeder en kaneel tot een glad deeg. Doe het deeg in muffinvormpjes. Bak de muffins in de oven gedurende 25-35 minuten op 150-175 graden totdat ze gaar zijn.