Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Italiaanse Rode Koolschijven uit de oven

Wanneer loop jij rood aan?

Ingrediënten Rode Koolschijven
0,5 rode kool
2 eetlepels zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
2 theelepels Italiaanse kruiden
2 eetlepels feta (optioneel)
1 teentje knoflook
balsamicoazijn
zout
peper
1 theelepel mosterd
paar chilivlokken
olijfolie
1 theelepel honing (optioneel)
Bereiding
Snijd de rode kool in plakken van ca. 1-1,5 cm. Leg deze op een bakplaat, die voorzien is van bakpapier. Maak een marinade van olijfolie, Italiaanse kruiden, peper, zout, mosterd, chilivlokken, fijn gesneden olijven, kappertjes en evt. honing. Sprenkel die over de rode kool schijven. Plaats de schijven voor 20-30 minuten in de oven op 150-175 graden tot zij gaar en bruin zijn. Serveer met een beetje balsamicoazijn en evt. de fijn gesneden feta.