Welke harde noot zou jij graag willen kraken?
Dit recept van groene asperges in notensaus is weer eens wat anders dan anders. Ik at het met quinoa en een oosters gemarineerde karbonade. Maar ook zonder dat alles, is het een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten (2 personen)
8 | groene asperges |
2 | tomaat |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
1 stengel | bleekselderij |
0,5 | rode paprika |
1,5 eetlepel | notenpasta (of pindakaas) |
1 | spaanse peper |
1 theelepel | komijn gemalen |
1 theelepel | koriander gemalen |
1 cm | gember (vers) |
0,5 theelepel | curcuma gemalen |
1 scheut | ketjap |
plantaardige olie |
Bereiding
Snijd de harde onderkanten van de asperges af. Snijd ze daarin stukjes. Net als de ui, knoflook, spaanse peper, paprika, tomaat, bleekselderij en gember. Fruit de ui, knoflook en spaanse peper in olie. Voeg de spaanse peper, paprika, tomaat, bleekselderij en asperges toe. Wok op zo hoog mogelijk vuur. Kruid met komijn, koriander en curcuma. Voeg tot slot de ketjap, de notenpasta en een scheut water toe. Breng aan de kook en laat het geheel nog een paar minuten doorsudderen.