Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Hartige Pompoenmuffins

Wat is jouw grootste fantasie?

Ingrediënten pompoenmuffins (ca. 10 stuks)
300-350 gram pompoen
100 gram kastanjemeel
100 gram amandelmeel
5 cherrytomaten
1 theelepel sambal
50 gram feta
1 theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
1 eetlepel kokosolie of olijfolie
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
zout
peper
1 scheut (plantaardige) melk (optioneel)
Bereiding
Snijd de pompoen in tweeën, verwijder de pitten. Kook de pompoen gaar en pureer deze. Voeg amandelmeel, kastanjemeel. fijn gesneden cherrytomaatjes, knoflook, feta, tijm, rozemarijn, bakpoeder, eieren, peper, zout, sambal, paprikapoeder en olie. Meng goed. Mocht het beslag te dik zijn, voeg dan een scheut (plantaardige) melk toe. Doe het mengsel in muffinvormpjes. Bak de muffins in de oven op 150-175 graden in 30-40 minuten gaar.