Ingrediënten pompoenmuffins (ca. 10 stuks)
300-350 gram | pompoen |
100 gram | kastanjemeel |
100 gram | amandelmeel |
5 | cherrytomaten |
1 theelepel | sambal |
50 gram | feta |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 teentje | knoflook |
1 takje | rozemarijn |
1 takje | tijm |
1 eetlepel | kokosolie of olijfolie |
1 theelepel | bakpoeder | 2 | eieren | zout | peper | 1 scheut | (plantaardige) melk (optioneel) |
Snijd de pompoen in tweeën, verwijder de pitten. Kook de pompoen gaar en pureer deze. Voeg amandelmeel, kastanjemeel. fijn gesneden cherrytomaatjes, knoflook, feta, tijm, rozemarijn, bakpoeder, eieren, peper, zout, sambal, paprikapoeder en olie. Meng goed. Mocht het beslag te dik zijn, voeg dan een scheut (plantaardige) melk toe. Doe het mengsel in muffinvormpjes. Bak de muffins in de oven op 150-175 graden in 30-40 minuten gaar.