Energieoefeningen, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Notenvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Vegetarisch

Havermout-quinoa-appel-rozijnen muffins

havermout muffins

Om de dag goed te beginnen, is het natuurlijk fijn om te zorgen voor de fysieke voeding die je nodig hebt. Voor de ene constitutie zal dat er overigens heel anders uitzien dan voor de andere. Voor de een zal een ontbijt heel passend zijn, terwijl voor de ander de eerste maaltijd beter pas veel later op dag genuttigd kan worden. Dit hangt af van de snelheid van je spijsvertering.

Voor mij begint de dag ook altijd met een korte meditatie/visualisatie om mijn energieveld voor de dag neer te zetten.
Ga daarvoor met je aandacht naar binnen. Visualiseer jouw aura/jouw energieveld ruim om je heen. Word je er bewust van wat je die dag gaat doen en wie je gaat ontmoeten. Geef je energieveld in gedachten die kleuren, die inrichting, die energie mee die past bij de ontmoetingen die komen gaan. Denk daarbij ook in termen van welke bescherming of openheid heb je nodig. Zorg dat jouw eigen ruimte een stevige verbinding heeft met de aarde en ook met het universum. Adem nog even een paar keer diep en kom dan weer terug met je aandacht in de ruimte en wens ik je een fijne dag toe….

Deze Havermout-quinoa-appel-rozijnen muffins vormden mijn ontbijt van vandaag; lekker en voedzaam.

Ingrediënten (5 middelgrote muffins)

 1  ei
 50 gram  havermout
 50 gram  quinoavlokken
 1 eetlepel  gebroken lijnzaad
 1 eetlepel  rozijnen
 0,5  appel
 125 ml  water
 0,5 theelepel  gemberpoeder
 0,5 theelepel  kaneelpoeder
 1 theelepel  bakpoeder

Bereiding
Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Meng in een kom het ei, havermout, quinoavlokken, lijnzaad, appel, rozijnen, water, gemberpoeder, kaneelpoeder en bakpoeder. Breng die over in een ingevette muffinvorm. Bak de muffins in oven gaar in ca. 30 minuten op 170 graden.