Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Ontbijt, Psychologische symboliek, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje

Koolhydraatarme zadenbroodjes

koolhydraat arme broodjes

Ben je een broodmens dan heb je de behoefte om stevig met beide benen op de grond te staan en je benen en bekken die voeding te geven dat je in staat bent om jezelf te dragen en die veiligheid te bieden dat je je kunt bewegen in de richting van het door jou gewenste en/of gestelde doel. Het zorgt voor stabiliteit en functionaliteit op jouw weg. Eet je echter te veel brood en kent jouw menu te weinig afwisseling daarin, dan kan het zijn dat je stilvalt of belemmeringen tegenkomt op jouw weg. Zorg dat je datgene wat je tot je neemt ook daadwerkelijk kunt verteren dan zal er evenwicht en ook voortgang zijn en blijven.

En niet getreurd als je zo’n broodmens bent en ineens niet meer dat heerlijke (eigen gebakken brood) mag eten, omdat daar te veel koolhydraten of gluten inzitten dan zijn er echt hele goede alternatieven. Deze koolhydraatarme broodjes zijn daar een voorbeeld van.

Ingrediënten (5 broodjes)

 3  eieren
 30 gram  amandelmelk
 30 gram  water
 30 gram  psylliumvezels
 20 gram  gebroken lijnzaad
 1 eetlepel  zonnebloempitten
 1 eetlepel  pompoenpitten
 1 theelepel  bakpoeder
 zout
 peper
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 0,5 theelepel  Italiaanse kruiden
 150 gram  geitenkaas (zacht)
 0,25 eetlepel  sesamzaad

Bereiding
Doe in een mengkom de eieren, amandelmelk, water, psylliumvezels, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, bakpoeder, zout, peper, paprikapoeder, italiaanse kruiden en geitenkaas. Meng dit met behulp van een mixer of keukenmachine tot een glad mengsel. Doe bakpapier op een bakplaat. Verdeel het deeg in zes kleinere bolletjes. Leg die op de bakplaat en bestrooi met sesamzaad. Afbakken in de oven op 150 graden in ca. 30 minuten.