Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Huzarensalade van bloemkool met een dressing van cashewnoten

Waarin ben jij veelzijdig?

Bij warm weer zoals vandaag waarbij de mussen ongeveer van het dak vallen, was ik altijd gewend om huzarensalade met aardappel te maken. Hierin moest ik dus iets nieuws gaan verzinnen. Ook hier blijkt bloemkool weer een goed alternatief. Tot een jaar geleden had ik nooit bedacht dat bloemkool zo veelzijdig was… Afgelopen weekend genoot ik meerdere dagen van deze huzarensalade van bloemkool met een dressing van cashewnoten.

Door te variëren met de groenten (bijvoorbeeld door toevoegen van erwtjes en wortelen), het weglaten van ei, spek en/of geitenkaas kan met een gemak een vegetarische of veganistische variant gemaakt worden.

Ingrediënten (2 personen)

0,5 bloemkool
1 tomaat
0,25 komkommer
0,5 rode ui
1 bosui
1 eetlepel kappertjes
0,25 paprika
1 eetlepel pesto
1 eetlepel piccalilly (suikervrij)
2 augurk
handje cashewnoten
1 theelepel mosterd
2 stengels bieslook
1 theelepel dille
peper
1 ei (optioneel)
1 theelepel paprikapoeder
1 scheut plantaardige melk
50 gram geitenkaas (optioneel)
50 gram gebakken spekjes (optioneel)

Bereiding
Week de cashewnoten voor ca. 2 uur in water. Snijd van de bloemkool fijne roosjes en kook deze in ca. 10 minuten beetgaar. Spoel ze direct daarna af met koud water, zodat ze niet verder doorgaren. Snijd de tomaat, rode ui, bosui, paprika, augurk en komkommer in kleine blokjes. Roer deze samen met de piccalilly, kappertjes en pesto door de bloemkool. Voeg evt. gebakken spekjes, gekookt ei en/of in kleine blokjes gesneden geitenkaas toe. Doe de cashewnoten, bieslook, dille, peper, paprikapoeder en plantaardige melk in een keukenmachine en pureer tot een gladde dressing. Roer deze door de salade. De salade kan direct opgediend worden. Ook is het lekker om de salade een tijdje in de koelkast te zetten, zodat alle kruiden in kunnen trekken.

Ik at zelf de salade een dag later nog een keer en vond hem toen ook nog erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *