Welke kleur(en) wil jij aan je leven toevoegen?
Formuleer vervolgens voor jezelf een concrete en haalbare eerste stap om dit verlangen vorm te geven.
Ingrediënten Japanse snijbonen met tofu (2 personen)
250 gram | snijbonen |
2 kleine struikjes | chinese paksoi |
0,5 | paprika |
8 | cherrytomaatjes |
2 | bosuien |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
1 cm | gember (vers) |
200 gram | tofu (tahoe) |
1 | spaanse peper |
1 scheut | sojasaus |
20 druppels | sesamolie |
1 eetlepel | sesamzaad |
1 scheut | mirin |
1 theelepel | japanse peper |
1 theelepel | 5-spice mix |
Bereiding
Marineer de in blokjes gesneden tofu met sojasaus, sesamolie, japanse peper en 5-spice mix gedurende ca. 30 minuten. Wok deze in plantaardige olie. Voeg de in stukjes gesneden ui, knoflook, spaanse peper, gember, paprika en snijbonen toe. Bak deze op hoog vuur. Voeg op het laatst de cherrytomaten, bosuien en paksoi toe. Blus af met mirin en evt. nog wat sojasaus en sesamolie. Garneer met sesamzaad.