Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Japans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Japanse snijbonen met tofu

Welke kleur(en) wil jij aan je leven toevoegen? 

Formuleer vervolgens voor jezelf een concrete en haalbare eerste stap om dit verlangen vorm te geven.

 

Ingrediënten Japanse snijbonen met tofu (2 personen)

250 gram snijbonen
2 kleine struikjes chinese paksoi
0,5 paprika
8 cherrytomaatjes
2 bosuien
1 ui
1 teentje knoflook
1 cm gember (vers)
200 gram tofu (tahoe)
1 spaanse peper
1 scheut sojasaus
20 druppels sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
1 scheut mirin
1 theelepel japanse peper
1 theelepel 5-spice mix

Bereiding
Marineer de in blokjes gesneden tofu met sojasaus, sesamolie, japanse peper en 5-spice mix gedurende ca. 30 minuten. Wok deze in plantaardige olie. Voeg de in stukjes gesneden ui, knoflook, spaanse peper, gember, paprika en snijbonen toe. Bak deze op hoog vuur. Voeg op het laatst de cherrytomaten, bosuien en paksoi toe. Blus af met mirin en evt. nog wat sojasaus en sesamolie. Garneer met sesamzaad.