Diner, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij

Japanse zalm met roerbak spinazie


Japanse zalm

Wat is voor jou het neusje van de zalm?

Inmiddels heb ik hulp gekregen bij het verzinnen en invoeren van de recepten. Dit recept van Japanse Zalm met Roerbak spinazie is aangeleverd en gepubliceerd door Julian, mijn buurjongen met wie ik veel samen kook, de bijen verzorg, het onderhoud van de tuin doe en voorbereidingen voor de trainingen tref. Thxs Juul!

Mocht jij ook een leuk recept hebben dat lekker is enigszins gezond en bij voorkeur koolhydraat-arm, laat het me weten via info@dagelijkse-voeding.nl.

Ingrediënten (4 personen)

 4  zalmfilets (à 125 g)
 4 teentjes  knoflook
 6 eetlepels  Japanse sojasaus
 naar smaak  limoensap
 naar smaak  citroensap
 roerbakolie of wokolie
 600 gram  spinazie
 2 1/2 theelepel  pijnboompitten

Bereiding zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem vier stukjes aluminium folie en  leg op elk stuk één zalmfilet. Pers de knoflook fijn en verdeel die over de zalm. Doe over elk stukje zalm een eetlepel Japanse sojasaus. Besprenkel de zalm met wat limoensap en citroensap. Vouw nu het aluminiumfolie strak om de zalm heen en plaats die nu voor 15 minuten in de oven.

Bereiding spinazie
Verwarm de pan en doe er wat olie in, doe dan de spinazie er in en laat deze slinken. Voeg dan de pijnboompitten en de sojasaus toe.

Serveer met (bloemkool)rijst.