Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Kaasfondue van geitenkaas

Wat zijn voor jou “quilty pleasures”?

Ingrediënten Kaasfondue van geitenkaas (2 personen)
200 gram harde geitenkaas
75 gram zachte (blauwe) geitenkaas
2 glaasjes witte wijn
1 teentje knoflook
nootmuskaat
paprikapoeder
peper
om te dopen, bijvoorbeeld:
snoeptomaatjes
bleekselderij
champignons
paprika
broccoli
spelt- of boekweitbrood (recept zie elders deze site)
(witlof)salade (recept zie elders deze site)
Bereiding
Rasp de harde geitenkaas. Doe de witte wijn en de knoflook in de een pan. Verwarm de wijn op een laag vuurtje. Begin met het toevoegen van de harde geraspte kaas als de wijn lauwwarm is. Blijf goed roeren. Voeg dan de zachte geitenkaas toe. Breng de kaasfondue al roerend aan de kook. Breng de fondue op smaak met peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Verwarm totdat de kaasfondue op de gewenste dikte is.

Persoonlijk doe ik het liever niet, maar eventueel kan je nog wat binden met arrowroot, maizena, boekweit of speltmeel als je de fondue te dun vindt.

Snijd de rauwkost en/of brood in reepjes. Kook de broccoli kort. Eventueel kunnen de champignons kort gesmoord worden in een beetje plantaardige olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *