Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Kaasfondue van geitenkaas

Wat zijn voor jou “quilty pleasures”?

Ingrediënten Kaasfondue van geitenkaas (2 personen)
200 gram harde geitenkaas
75 gram zachte (blauwe) geitenkaas
2 glaasjes witte wijn
1 teentje knoflook
nootmuskaat
paprikapoeder
peper
om te dopen, bijvoorbeeld:
snoeptomaatjes
bleekselderij
champignons
paprika
broccoli
spelt- of boekweitbrood (recept zie elders deze site)
(witlof)salade (recept zie elders deze site)
Bereiding
Rasp de harde geitenkaas. Doe de witte wijn en de knoflook in de een pan. Verwarm de wijn op een laag vuurtje. Begin met het toevoegen van de harde geraspte kaas als de wijn lauwwarm is. Blijf goed roeren. Voeg dan de zachte geitenkaas toe. Breng de kaasfondue al roerend aan de kook. Breng de fondue op smaak met peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Verwarm totdat de kaasfondue op de gewenste dikte is.

Persoonlijk doe ik het liever niet, maar eventueel kan je nog wat binden met arrowroot, maizena, boekweit of speltmeel als je de fondue te dun vindt.

Snijd de rauwkost en/of brood in reepjes. Kook de broccoli kort. Eventueel kunnen de champignons kort gesmoord worden in een beetje plantaardige olie.

1 gedachte over “Kaasfondue van geitenkaas

  1. Hoi Nienke,
    Voor het eerst kaasfondue met geitenkaas gegeten. Dat geeft een extra lekkere smaak! Als het iets dunner is, geeft dat na de maaltijd een minder zwaar gevoel. Alsook het dopen met rauwkost in plaats van stokbrood. Het boekweitbrood is ook zeker een aanrader! Zo lust ik nog wel een paar quilty pleasures 🙂
    Dankjewel voor dit recept!
    Liefs, Tineke

Reacties zijn gesloten.