Knolselderij is een heel goed alternatief voor aardappels. Het is zelfs voedzamer. Daarnaast heeft het ook een medicinale werking doordat het vele vitaminen, mineralen en anti-oxidanten bevat. Het voorkomt hart en vaatziekten, het stimuleert de werking van de nieren en het helpt om afvalstoffen af te voeren. Knolselderij bevat van nature natrium, dus het is niet nodig om veel zout toe te voegen.
Je kunt van knolselderij goed puree maken. En knolselderijfrietjes zijn echt heel lekker! En helemaal met zelfgemaakte mayonaise.
Ingrediënten (2 personen)
0,25 | knolselderij |
scheut | olijfolie |
zout (weinig) | |
peper | |
paprikapoeder (optioneel) | |
tijmblad (optioneel) | |
uipoeder (optioneel) | |
knoflookpoeder (optioneel) |
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd deze in de vorm van frietjes. Kook deze gedurende drie tot vier minuten. Dep ze daarna goed droog en leg ze op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Meng de gewenste kruiden met de olijfolie. Giet de olijfolie over de frietjes. Bak de frietjes in ca. 30 minuten in de oven op 180-200 graden aan beide kanten bruin.