Wanneer ben jij zo mak als een lammetje?
Marokkaans Lamvlees met groenten bereid op de grillplaat is een koolhydraat-arme maaltijd die snel klaar is. In zijn kleurrijkheid zet je echt iets moois en lekkers op tafel. Op de een of andere manier is de foto van het gerecht zoek geraakt of in elk geval niet op mijn harde schijf terecht gekomen ;-), daarom alleen een beeld van een deel van het snijwerk. Maar ik kan je verzekeren, smaken doet dit gerecht zeker.
Ingrediënten (2 personen)
200 gram | lamspoulet |
2 stengels | bleekselderij |
1 | zoete aardappel |
100 gram | champignons |
1 | rode ui |
2 teentjes | knoflook |
0,5 | rode paprika |
0,5 | courgettte |
1 | tomaat |
5 blaadjes | munt |
1 takje | peterselie |
10 | olijven |
0,5 | spaanse peper |
1 theelepel | ras el hanout |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 theelepel | tijmblad |
peper | |
zout | |
2 scheuten | olijfolie |
Bereiding
Snijd de ui en knoflook in stukjes. Marineer het lamsvlees met een scheut olijfolie, de helft van de uien en de knoflook, de fijn gesneden munt en peterselieblad, peper, zout, ras el hanout en paprikapoeder. Laat even rusten. Snijd de bleekselderij, zoete aardappel, champignons, tomaat, rode paprika, courgette, Spaanse peper en olijven. Bak op de grillplaat de ui, knoflook en zoete aardappel, voeg vervolgens het lamsvlees en de overgebleven groenten toe. Gaar dit alles op hoog vuur.