Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Oosterse Bami van konjac

bami van konjac

Konjac is een koolhydraatarme, zetmeelhoudende wortelknol die vooral groeit in Japan, China en Indonesië. Konjac bevat vezels die een gezonde werking hebben. Zij hebben o.a. een goede invloed bij een te hoog cholesterol, suikerziekte, overgewicht, obstipatie, huidproblemen en wondgenezing.

Konjac wordt o.a. in noodlevorm geproduceerd. Deze lijkt qua structuur erg op mihoen en een wat dunnere bamivariant. Vandaag maakte ik hier dan ook Oosterse Bami van.

Ingrediënten (2 personen)

 400 gram  konjac (noodles)
 0,5 struik  broccoli
 0,3  courgette
 0,5 struik  broccoli
 1  ui
 1 teentje  knoflook
 0,5  rode paprika
 50 gram  snijbonen, kousenband of sperciebonen
 1  bosui
 0,5  spaanse peper
 150 gram  runderreepjes (optioneel)
 1 theelepel  groene currypasta
 1 scheut  oestersaus
 1 eetlepel  hoisinsaus
 kokosolie

Bereiding
Snij de broccoli, courgette, witlof, ui, knoflook, rode paprika, bonen, bosui en spaanse peper in kleine stukjes. Bak deze op hoog vuur ik kokosolie gaar. Voeg evt. runderreepjes toe en bak die kort mee. Kruid met groene currypasta, oestersaus en hoisinsaus. Voeg op het laatst de konjacnoodles toe en meng die door de groenten en warm het geheel op.