Nasi Goreng is afkomstig uit Indonesië en Maleisië. Nasi betekent rijst en Goreng is gebakken. Voor dit recept is de benaming Bloemkool Nasi Goreng dus eigenlijk niet juist. Maar het is wel net zo lekker als échte Nasi Goreng. Je proeft in die koolhydraatarme variant nauwelijks dat je bloemkool eet in plaats van rijst. Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor 2 personen)
0,5 | bloemkool |
1 zak | thaise wokgroenten |
1 | ei (optioneel) |
1 theelepel | ketoembar (koriander gemalen) |
1 theelepel | djahé (gember gemalen) |
0,5 theelepel | koenjit (curcuma) |
1 theelepel | laos (gemalen) |
1 theelepel | djinten (komijn gemalen) |
1 scheut | sojasaus |
1 zak | thaise wokgroenten |
0,5 theelepel | groene currypasta |
200 gram | kipfilet of nasivlees (optioneel) |
1 eetlepel | kokosolie |
nb.1 als je het jezelf nog makkelijker wil maken, kun je ook alle kruiden uit dit recept vervangen door 1 zakje nasikruidenpasta
nb. 2 serveren met kroepoek, cassave en/of pindasaus
Bereidingswijze
Doe de bloemkool in roosjes in een keukenmachine en maal tot rijstkorrelgrootte. Als je nasi wil maken met vlees of kip, bak deze dan in kleine stukjes in kokosolie bruin. Voeg de ketoembar, djahé, koenjit, laos, djinten, groene currypasta en sojasaus toe. Wok daarin de Thaise wokgroenten gaar. Voeg op het laatst bloemkool toe en bak die op hoog vuur mee tot deze warm is. Ei erdoor, goed roeren en dan opdienen.