Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Bloemkool Nasi Goreng (snelle versie)

bloemkool nasi goreng

Nasi Goreng is afkomstig uit Indonesië en Maleisië. Nasi betekent rijst en Goreng is gebakken. Voor dit recept is de benaming Bloemkool Nasi Goreng dus eigenlijk niet juist. Maar het is wel net zo lekker als échte Nasi Goreng. Je proeft in die koolhydraatarme variant nauwelijks dat je bloemkool eet in plaats van rijst. Eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 2 personen)

0,5 bloemkool
1 zak thaise wokgroenten
1 ei (optioneel)
1 theelepel ketoembar (koriander gemalen)
1 theelepel djahé (gember gemalen)
0,5 theelepel koenjit (curcuma)
1 theelepel laos (gemalen)
1 theelepel djinten (komijn gemalen)
1 scheut sojasaus
1 zak thaise wokgroenten
0,5 theelepel groene currypasta
200 gram kipfilet of nasivlees (optioneel)
1 eetlepel kokosolie

nb.1 als je het jezelf nog makkelijker wil maken, kun je ook alle kruiden uit dit recept vervangen door 1 zakje nasikruidenpasta
nb. 2 serveren met kroepoek, cassave en/of pindasaus

Bereidingswijze
Doe de bloemkool in roosjes in een keukenmachine en maal tot rijstkorrelgrootte. Als je nasi wil maken met vlees of kip, bak deze dan in kleine stukjes in kokosolie bruin. Voeg de ketoembar, djahé, koenjit, laos, djinten, groene currypasta en sojasaus toe. Wok daarin de Thaise wokgroenten gaar. Voeg op het laatst bloemkool toe en bak die op hoog vuur mee tot deze warm is. Ei erdoor, goed roeren en dan opdienen.