In wat voor situaties gedraag jij je als een wolf in schaapskleren?
Al vanaf jongs af aan is lamscurry een van mijn lievelingsgerechten. En eerlijke gezegd hoe pittiger, hoe lekkerder. Mijn vader was een meester in het maken van lamscurry. Van hem heb ik het geleerd. Toen wij later nog wel eens lamscurry’s voor elkaar maakten, leek het meer op een quiz. Het ging over het raden welke kruiden we nu weer gebruikt hadden. Een leuk en leerzaam gezelschapsspel met vele varianten.
Ingrediënten (4 personen)
500 gram | lamsvlees |
150 gram | kipfilet |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
1 | Spaanse peper |
0,5 stengel | sereh |
1 eetlepel | kerrypoeder masala of madras |
1 theelepel | komijn gemalen |
1 theelepel | koriander gemalen |
1 cm | gemberwortel |
2 | citroenblad |
1 | laurierblad |
0,5 theelepel | mosterdzaad |
kokosolie | |
0,5 | bouillonblokje |
Bereiding
Snijd het lamsvlees en de kipfiliet in blokjes. Fruit in kokosolie de ui, knoflook en Spaanse peper. Voeg het lamsvlees, de sereh, kerrypoeder, komijn, koriander, fijngesneden gember, citroenblad, laurierblad, mosterdzaad, bouillonblokje en water toe. Laat dit garen gedurende 3-4 uur in een slowcooker of stoofpan. Bak in kokosolie de kipfilet gekruid met wat kerrypoeder bruin en voeg die op het laatste moment aan het lamsvlees toe.