Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Lamsstoof met verse pruimen

Wat vind jij niet te pruimen?

Vandaag kon ik mijn eerste pruimen oogsten. Verhoudingsgewijs waren er niet zoveel te oogsten. Vele gingen naar de vogels. Ik wilde er daarom eens iets anders dan anders mee doen. Zo ontstond deze heerlijke lamsstoof.

Wist je overigens dat pruimen heel gezond zijn. Ze dragen bij aan het hebben van een goede stoelgang, zij verlagen de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk en bevatten veel ijzer. Kortom naast lekker ook nog heel gezond.

Ingrediënten Lamsstoof met verse pruimen (2 personen)
250 gram lamspoulet
1 rode ui
2 teentjes knoflook
8 pruimen
1 eetlepel zilveruitjes
2 theelepels sambal
8 kastanjechampignons
0,5 eetlepel komijn
0,5 eetlepel paprikapoeder
1 scheut rode wijn
peper
1 blaadje laurier
boter of plantaardige olie
Bereiding Fruit de fijngesneden ui en knoflook. Ontpit de pruimen. Kruid het lamsvlees met sambal, komijn, peper en paprikapoeder. Voeg de pruimen en het lamsvlees toe aan het ui-knoflookmengsel. Bak even mee. Dan rode wijn, in plakjes gesneden champignons, zilveruitjes en laurier erbij. Laat het gerecht ca. 20 minuten stoven. Als het te droog wordt, voeg dan nog wat water of rode wijn toe.