Ik kende deze uitdrukking niet. Hij betekent dat het belangrijkste werk gedaan is en het grootste deel van de oogst binnen is. Voor mij geldt dat zeker op het moment. Ik ga er vanaf vandaag even tussenuit om me op te laden voor de tweede helft van het jaar. Heb een goede tijd!
Ingrediënten
15 | pruimen |
1 | rode ui |
1 | kaneelpijpje |
3 | kruidnagelen |
1 theelepel | kaneel |
1 scheut | rode wijn |
1 scheut | balsamico |
1 cm | gember (vers) |
0,5 | limoen (rasp en sap) |
plantaardige olie | |
1 theelepel | sambal |
honing (optioneel) |
Verwijder de pitten uit de pruimen. Fruit de ui in olie. Voeg pruimen, kaneel, kruidnagel, fijngesneden gember, sambal, rode wijn, limoensap en limoenrasp en wat water toe. Laat de chutney een half uur pruttelen en langzaam indikken. Aan het eind wat balsamicoazijn en eventueel honing toevoegen. Vul de chutney warm af in een glazen pot.