Energieoefeningen, Koemelkvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Mango-appelontbijttaartje

Ben jij je er bewust van hoe vaak je slikt op een dag? En hoeveel keer is het, omdat je iets weg slikt waar je eigenlijk uiting aan had willen geven in de vorm van woorden, emoties, bewegingen of andere manieren van zelfexpressie. Door aanwezige slikreflexen te onderzoeken op onderliggende gevoelens om hier vervolgens op een creatieve, fysieke of energetische manier uiting aan te geven, kunnen veel oude emoties opgeruimd worden. Er wordt zo ook voorkomen dat nieuwe emoties of andere ongeuite gevoelens in het lichaam vast gaan zitten.

Ingrediënten Mango Appel Ontbijttaartje (1-2 personen)
50 ml plantaardige melk of amandelmelk
1 ei
3 eetlepels quinoavlokken
3 eetlepels amandelmeel
3 eetlepels kokosrasp
0,2 mango
0,5 appel
5 pecannoten
5 abrikozen gedroogd
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
Bereiding
Snijd reepjes/partjes van de mango en de appel. Leg die onder in een ovenschaaltje. Houd een paar schijfjes appel over. Meng melk, ei en quinoavlokken, kaneel en kardemom. Giet dat in het ovenschaaltje. Dek af met amandelmeel en kokosrasp. Garneer met een paar plakjes appel. Zet het taartje voor 25 minuten in de oven bij 200 graden.