Bijgerechten, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Spread van zonnebloempitten en olijvenHet bos is een inspirerende plek voor bewustwording. Er zijn vele werkvormen te bedenken waarbij je de natuur gebruikt om inzichten op te doen. Vraag je tijdens een wandeling maar eens af waar je nu staat of bent in jouw leven. Kies in het bos een plek die daar symbool voor staat. Blijf daar even stilstaan en voel hoe het me je is. Word je ook bewust van de omgeving. Wat zie je, hoor je, ruik je, weet je? Doen elementen die je waarneemt, zoals bomen, bloemen of struiken je aan iets of iemand denken in jouw dagelijkse leven. Beweeg dan naar een plek in het bos die symbool staat voor waar je liever zou staan. En onderzoek ook hier welke gevoelens, emoties, gedachten en associaties je krijgt. Wat is het verschil met de eerste plek. Hoe was de weg van de ene positie naar de andere? Neem het beeld en de bijbehorende gevoelens van de nieuwe plek goed in op en laat je verrassen door de uitwerking ervan.

Ingrediënten Spread van zonnebloempitten en olijven
100 gram zonnebloempitten
1 stengel bleekselderij
10 groene olijven
1 sjalot
1 scheut olijfolie
1 takje peterselie
1 theelepel citroensap
peper
paprikapoeder
cayennepeper
zout of zeekraalzilt
Bereiding
Doe de (eventueel geweekte) zonnebloempitten, bleekselderij, olijven, sjalot, citroensap, peterselie, paprikapoeder, peper, zeekraalzit, cayennepeper en olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde spread.