Bereidingswijzen, Bijgerechten, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Tarwevrij

Thaise Groene Chilisaus

thaise groene chilisaus

Een vriendin van mij nam recentelijk een heerlijke groene chilisaus mee uit Thailand. Hij was zo lekker dat de bodem van het bakje snel in zicht kwam. Natuurlijk voor mij direct een uitdaging om te proberen de saus na te maken. En al zeg ik het zelf, ik vind het best redelijk goed gelukt.

Zoals je op de foto kunt zien, at ik de saus bij vers “gebakken” cassave. Voor wie het nog niet wist. Als je gedroogde cassave of kroepoek bij de Toko koopt en deze 1 minuut in de magnetron doet op de hoogste stand, dan heb je krokante snacks op tafel staan zonder dat je het vet aan hoeft te zetten.

Ingrediënten 

 10  groene pepers
 1  bosui
 1 teentje  knoflook
 1 scheut  vissaus
 1 scheut  zonnebloemolie
 8 blaadjes  munt
 2 takjes  koriander (vers)
 1  lemon
 1 theelepel  gula djawa (palmsuiker)
 1 scheutje  sojasaus

Bereiding
Doe de groene pepers, bosui, knoflook, bosui, vissaus, zonnebloemolie, munt, koriander, uitgeperste lemon, gula djawa en sojasaus in een keukenmachine en maal dit alles tot een gladde puree.