Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Okra Roerbakschotel

okra
Wat voor onontgonnen gebied zou jij voor jezelf nader willen onderzoeken?

Een vriend van mij nam tijdens een etentje een leuk verrassingspakket van een Indiase Toko uit Amsterdam voor mij mee. Heerlijke Sambhar Masala en ook een groente die ik ooit wel eens gezien heb, bij een van mijn bezoeken aan Aziatische landen, maar waarvan ik tot op heden de naam niet kende. Deze blijkt Okra of Bindi te heten. Een groenten die goed te roerbakken is en rijk is aan Vitamine A, B, C, ijzer, kalk en vezels. Meteen maar aan het experimenteren gegaan en tot deze rijke Okra roerbakschotel gekomen.

Ingrediënten (2 personen)

1 ui
250 gram okra
1 tomaat
0,5 rode paprika
1 struikje Thaise paksoi
5 snijbonen
1 cm gember vers
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel sambhar masala (indien niet beschikbaar dan garammasala of kerriepoeder
1 snufje koriander gemalen (ketoembar)
1 snufje komijn gemalen (djinten)

Bereidingswijze
Verwijder de kroontjes van de okra en snijd deze in stukjes van ca. 1 centimeter. Snijd ook de ui, tomaat, rode paprika, snijbonen, gember, knoflook, paksoi en spaanse peper in stukjes. Fruit in de kokosolie de ui, knoflook, tomaat, spaanse peper, gember en paprika. Voeg dan de snijbonen en okra en wok deze op hoog vuur. Kruid met sambhar masala, koriander en komijn. Voeg vlak voor het opdienen de paksoi en een klein scheutje water toe en roerbak deze nog even mee. Zorg dat de paksoi nog knapperig blijft. Lekker om te eten met (bloemkool)rijst of quinoa.