In de serie eten uit eigen tuin, vandaag een omelet met zuring. Er zijn verschillende soorten zuring. Je treft deze in de tuin, weilanden of de berm. Zuring is eetbaar, maar bevat veel oxaalzuur. Daarom is het verstandig om het niet in hele grote hoeveelheden te eten. Zuring werkt laxerend en is bloedzuiverend. Ik gebruikte alleen de zachte delen van het blad. De hoofdnerf verwijderde ik.
Ingrediënten (2 personen)
2 | eieren |
1 scheutje | (plantaardige of noten) melk |
1 stengel | bieslook |
5 | olijven |
1 blad | zuring |
1,5 theelepel | pesto (bijvoorbeeld van zevenblad, basilicum of rucola) |
zout | |
peper | |
plantaardige olie |
Bereiding
Snijd de olijven, bieslook en zuring in kleine stukjes. Meng deze met de eieren, melk, pest, peper en zout. Bak in plantaardige olie de omelet aan twee kanten bruin.