Fijn om weer een goed, gezond, bruikbaar en lekker alternatief gevonden te hebben voor iets waarvan ik dacht dat ik het niet meer zou kunnen eten. Voor mij is het eten er eerder rijker dan armer op geworden sinds de diagnose diabetes een paar jaar geleden.
Ingrediënten paddenstoelenrisotto van geparelde gerst (2 personen)
200 gram | geparelde gerst |
250 gram | paddenstoelenmix |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
1 takje | basilicum |
400 ml. | champignon- of groentebouillon |
75 gram | blauwe geitenkaas |
1 theelepel | sambal |
peper | |
1 theelepel | cayennepeper |
1 theelepel | paprikapoeder |
plantaardige olie |
Week de geparelde gerst gedurende 2 uur in koud water. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in de plantaardige olie. Voeg dan de champignons toe met de cayennepeper, peper, fijn gesneden basilicum en paprikapoeder. Smoor de champignons gaar. Doe de parelgerst in een bak- of hapjespan. Bak de parelgerst kort in een beetje plantaardige olie. Voeg dan een schep bouillon toe. Verwarm en roer, wacht tot de parelgerst de bouillon opgenomen heeft en voeg dan weer een schep bouillon toe. Dit herhaal je net zolang tot de parelgerst gaar is (kan zo 15-20 minuten duren). Voeg dan het champignonmengsel en de geraspte blauwe geitenkaas toe. Verwarm en dien op.