Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Roerbak van rucola, paprika en kastanjechampignons

Rucola is om verschillende redenen gezond. Het bevat veel voedingsstoffen en is toch koolhydraatarm. Het is rijk aan vitaminen, waaronder vitamine K. Daarnaast bevat het redelijk wat ijzer en andere mineralen. De aanwezige fytonutrienten gaan verschillende kankersoorten tegen. Een goede basis dus voor deze eenvoudige, heerlijke, frisse roerbakschotel.

Ingrediënten roerbak van rucola, paprika en kastanjechampignons
100 gram rucola
0,5 rode paprika
0,5 gele paprika
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 bosui
100 gram kastanjechampignons
3 eetlepels pijnboompitten
0,5 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel sambal
peper
zout
plantaardige olie
Bereiding
Fruit in plantaardige olie de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe, gevolgd door de in plakjes gesneden champignons, pijnboompitten en bosui toe. Kruid met sambal, peper en paprikapoeder. Wok dan op het laatst op hoog vuur de rucola mee. Serveer zodra de rucola geslonken is en nog wel beet heeft.