Diner, Glutenvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Paksoi met cashewnoten en geitenkaas

Als je Sinterklaas viert of zou vieren, over welk onderwerp verwacht je dan dat een ander een surprise of gedicht maakt voor jou?

Ingrediënten (2 personen)

6-8 bladeren paksoi
0,5 struikje witlof
1 pastinaak
10 cherrytomaten
1 rode ui
1 teentje knoflook
10 olijven
2 eetlepels cashewnoten
50 gram geitenkaas (zacht)
0,5 rode peper
1 theelepel paprikapoeder
peper
0,5 eetlepel tijm
plantaardige olie

Bereiding
Snijd de pastinaak in plakjes. Blancheer die gedurende 2 minuten in kokend water. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Leg de pastinaak onder in een ovenschaal. Daar bovenop witlof in de vorm van losse blaadjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de paksoi en olijven klein. Leg die samen met de uien en knoflook boven op de witlof. Kruid met paprikapoeder, peper en tijm. Garneer met fijn gesneden rode peper, cashewnoten en gekruimelde geitenkaas. Plaats het gerecht voor 25 minuten in de oven bij 180-200 graden.