Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Indiaas, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Palak Panir (paneer)

Waarvan krijg jij weer vernieuwde kracht en energie?

Hierbij zoals eerder beloofd het recept van Palak Panir. Panir is een Indiase kaas die je vaak bij een Toko kunt kopen en ook vaker bij de supermarkt verkrijgbaar is. Het is ook makkelijk om deze zelf te maken. Voor het recept zie elders op deze site.

Ingrediënten Palak Panir (2 personen)

150 gram spinazie
100 gram panir (indiase kaas) – bevat doorgaans koemelk, je kunt hem ook zelf maken van geiten- of schapenmelk (voor recept zie elders deze site)
1 scheut (schapen)yoghurt
1 ui
1 teentje knoflook
1 cm gember
2 groene peper
1 theelepel curcuma
1 eetlepel koreander heel
1 tomaat
plantaardige olie
2 theelepels garam masala

Bereiding
Snijd panir in blokjes. Bak die lichtbruin in plantaardige olie. Bak de koreander in een droge koekenpan en wrijf deze fijn in een vijzel. Snijd ui, knoflook, gember, tomaat en groene peper zonder zaadlijsten in hele kleine stukjes of pureer in een keukenmachine. Fruit dit mengsel in olie. Voeg de garam masala, curcuma, fijngemalen koreander, yoghurt en blokjes panir toe. Roerbak de spinazie tot deze geslonken is. Snijd deze fijn. Voeg die toe aan het yoghurtmengsel en warm het geheel nog even door.