Bijgerechten, Glutenvrij, Indiaas, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Paneer (panir)

Panir (paneer) is een Indiase kaas die je makkelijk zelf kunt maken. Hij is vooral bekend in de Palak Paneer (een Indiaas spinaziegerecht). Ik zal daarvan het recept een dezer dagen posten….

Heb je behoefte aan nog wat leesvoer? Vandaag verscheen er weer een Coach-Inn update met daarin de energie voor de maand december.

Ingrediënten Panir (paneer)

1 liter volle melk (of halfvolle melk of karnemelk)
1 uitgeperst citroen

Bereiding
Breng de melk al roerend langzaam aan de kook. Doe de warmtebron uit en voeg langzaam de citroensap toe. De melk begint te vlokken. Laat deze ca. 10 minuten staan. Doe een schone theedoek of kaasdoek in een vergiet. Giet daar de gevlokte melk doorheen. Deze vlokken blijven achter in de theedoek. Vouw de theedoek dicht en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Eventueel kan je nog een pan met water gedurende 20 minuten op de theedoek met inhoud plaatsen, zodat ook het laatste vocht eruit geperst wordt. De paneer is dan samengeperst en klaar voor gebruik.

1 thought on “Paneer (panir)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *