Diner, Glutenvrij, Japans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Tofu met mirinsaus

Wat staat bij jou bovenaan jouw verlanglijstje?

En als dat van toepassing is, aan wie vraag jij hulp om dit verlangen werkelijkheid te laten worden?

Ingrediënten Tofu met mirinsaus (2 personen)

200 gram Tofu (Tahoe)
2 lente-uitjes
1 scheut mirin
50 milliliter dashi (japanse bouillon vegetarisch of met vis)
1 scheut sojasaus
2 theelepels sambal
plantaardige olie
japanse peper
arrowroot (optioneel)

Bereiding
Meng de tofu met sambal en japanse peper. Laat die even staan. Bak deze vervolgens op hoog vuur in plantaardige olie aan alle kanten bruin. Schep de tofu uit de pan. Doe de mirin, dashi, sojasaus, lente-ui en een scheut water in de pan. Breng dit mengsel aan de kook en laat de saus een beetje indikken. Evt. kun je voor de binding nog een beetje arrowroot toevoegen.