
Ingrediënten Pastinaak-appelcake
| 1 | pastinaak |
| 1 | appel |
| 2 eetlepels | rozijnen |
| 100 gram | amandelmeel |
| 100 gram | quionameel |
| 50 gram | kastanjemeel |
| 1 scheut | sinaasappelsap |
| 4 | eieren |
| 2 theelepels | bakpoeder |
| 1 scheutje | vanille-extract |
| 2 eetlepels | kokosolie |
| 2 eetlepels | rijststroop |
| 1 theelepel | gemberpoeder |
| 1 theelepel | kaneel |
Rasp de pastinaak en de geschilde appel. Meng deze in een keukenmachine met amandelmeel, quinoameel, kastanjemeel, eieren, bakpoeder, rozijnen, gember, kaneel, kastanjemeel, sinaasappelsap, vanille-extract, kokosolie en rijststroop tot een glad beslag. Leg bakpoeder in een springvorm. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake gedurende 30-40 minuten in de oven op 150-175 graden.