Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Vegan appeltaart

Waarmee mogen ze jou verrassen?

Ingrediënten Vegan Appeltaart
50 gram dadels
50 gram vijgen (gedroogd)
2 eetlepels havermeel
1 eetlepel psylliumvezels
4 eetlepels amandelmeel
2 appels
1 kiwi of zespri
5 blaadjes munt
1 theelepel citroenrasp of citroensap
1 theelepel speculaaskruiden
100 ml. plantaardige melk
1 eetlepel kokosolie (vloeibaar)
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel amandelpasta of notenpasta
Bereiding
Doe de dadel, vijg, havermeel, psylliumvezels, amandelmeel, plantaardige melk, amandelpasta, munt, speculaaskruiden, citroenrasp, amandelmeel, 1 appel, kokosolie en zonnebloempitten in een keukenmachine. Maal tot een grof deeg. Doe in een springvorm bakpapier en verdeel het deeg tot een ronde koek. Snijd de andere appel en evt. de zespri in partjes en leg die op de koek. Bak de koek gedurende ca. 30 minuten in de oven op 180 graden.