Bijgerechten, Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Peer-rozijnen muffins

peer-rozijnen muffins

Bij het doen van mijn boodschappen de afgelopen dagen had ik eigenlijk niet zoveel rekening gehouden met het feit dat het vandaag Pasen is. Toen ik opstond had ik toch zin om mezelf te trakteren op een beetje feestelijk Paasontbijt. En het meeste leuke vond ik dan ook om iets te maken wat ik nog niet eerder gemaakt heb. Een ding stond vast, het moest iets met peer worden. Ik heb even wat inspiratie op internet opgedaan en ben daarna gewoon maar aan de slag gegaan. En al zeg ik het zelf ik heb genoten van deze peer-rozijnen muffins die zomaar uit de hoge hoed te voorschijn kwamen. Eet smakelijk en een mooie Pasen.

Voor diegene die op deze toch wat druilerige zondag nog wat leesvoer willen hebben. Er staat een Coach-Inn update online

Ingrediënten (8 stuks)

 70 gram  havermout
 70 gram  quinoavlokken
 2 eetlepels  kokos geraspt
 2,5 eetlepels  amandelmeel
 2 eetlepels  rozijnen
 1  peer
 150 ml  amandelmelk
 2  eieren
 1 eetlepel  cacaonibbs
 1 theelepel  kaneel
 0,5 theelepel  kardemompoeder
 8  amandel (blank)
 plantaardige olie

Bereiding
Schil de peer en snijd in kleine stukjes. Meng in een kom havermout, quinoavlokken, cacaonibbs, rozijnen, amandelmelk, eieren, kaneel, kardamompoeder, amandel en peer. Vet een muffinvorm in met plantaardige olie. Verdeel het deeg over de vorm. Bak de muffins af op 180 graden in ca. 30 minuten in de oven.