Wat is voor jou een écht genieten-momentje?
Wie van een pittige soep houdt met Indiaas tintje zal vast een liefhebber van deze pittige zoete aardappel broccolisoep zijn. Deze zit boordevol vitaminen en kan goed door voor een maaltijdsoep.
Ingrediënten (4 personen)
0,5 | zoete aardappel |
0,5 struikje | broccoli |
0,5 | courgette |
3 | sjalot |
1 stengel | sereh |
2 | citroenblad |
0,5 eetlepel | kerriepoeder hot |
0,5 eetlepel | kerriepoeder mild |
1 theelepel | paprikapoeder |
2 liter | groentebouillon |
5 eetlepels | kokoscream |
0,5 | spaanse peper |
Bereiding
Snijd de zoete aardappel, broccoli, spaanse peper, courgette en sjalot in kleine stukjes. Doe die in een pan met groentebouillon, kerriepoeder en paprikapoeder, serehstengel en citroenblad. Breng aan de kook en gaar de groenten in ca. 20 minuten. Verwijder de serehstengel en citroenblad. Pureer de soep indien gewenst en voeg de kokoscream toe.