Ingrediënten Pompoenrollade
1 | flespompoen |
250 gram | boerenkool |
50 gram | pijnboompitten |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
0,25 | paprika |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 theelepel | ras-el-hanout |
1 theelepel | tijm |
0,5 | rode peper |
100 gram | paddenstoelen |
peper | |
zout | |
200 gram | ricotta |
olijfolie | |
bindgaren of rolladetouw |
Snijd de pompoen in tweeen. Verwijder de pitten. Bestrijk de pompoen met olie. Leg deze op een bakplaat en plaats die voor 40 minuten in de oven bij ca. 175 graden. Kook de boerenkool in water gedurende 5-10 minuten. Fruit de fijngesneden ui, knoflook, rode peper, paprika, champignons, paprikapoeder, ras-el-hanout, tijm, peper en zout in olie. Roer de boerenkool en ricota er door heen. Vul de beide helften van de pompoen met dit mengsel. Leg de helften op elkaar. Bind deze samen als een rollade. Plaats de pompoen opnieuw in de oven en gaar deze gedurende 20-25 minuten op 175 graden.