Bijgerechten, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Wrap van kikkererwtenmeel

Kikkererwten bevatten veel vezels, en anti-oxydanten (polyfenolen). Daarmee bevorderen zij de darmwerking en dragen bij om het hart en vaatstelsel gezond te houden. Ook stabiliseren zij de bloedsuikerspiegel. Dus in meerdere opzichte zorgen zij ervoor dat de pieken en dalen in verteringsprocessen voorkomen worden en er een prettig verwerkingsritme ontstaat.

Ik mag graag Mexicaans eten. Taco’s, tortilla’s, wraps ze passen eigenlijk allemaal wel in mijn straatje. De meeste recepten zijn met mais en/of tarwebloem. In mijn geval net niet helemaal handig. In deze kikkererwtenwrap vond ik een goed alternatief; een eenvoudig recept en zo gebakken. Afgelopen week at ik die met spinazie, Mexicaanse Tempeh, guacemole en kidney bonen. De recepten van de tempeh en guacemole volgen morgen en overmorgen.

Ingrediënten (2 wraps)

 1  ei
 70 gram  kikkererwtenmeel
 90 gram  amandelmelk (of sojamelk)
 3 blaadjes  basilicum
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 peper
 zout
 plantaardige olie

Bereiding
Meng in een kom ei, kikkererwtenmeel, amandelmelk, gehakte basilicum, paprikapoeder, peper en zout. Verwarm wat plantaardige olie in een koekenpan. Bedek de bodem met beslag en bak hiervan een wrap aan twee kanten bruin.