Wat geeft jou een exotisch gevoel?
Rendang, een gerecht van rundvlees met kokos is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken. De Minangkabau is een volk in het westen van Sumatra (Indonesië). Zij wonen in imposante houten zadeldakhuizen, die architectonisch de moeite waard zijn om eens te bekijken. De rendang wordt meestal aan de gasten geserveerd die aanwezig zijn bij speciale ceremonies zoals huwelijken.
Ingrediënten (4 personen)
500 gram | runderpoulet (stoofvlees in stukjes) |
1 | ui |
2 | teentjes knoflook |
1 | spaanse peper |
2 cm | laos (vers) |
0,5 | serehstengel |
2 cm | gember (vers) |
2 cm | turmeric – curcuma (vers) |
1 | salamblad (of laurierblad) |
2 blaadjes | djeroek poeroet (citroenblad) |
1 eetlepel | ketoembar (coreander gemalen) |
0,5 eetlepel | djinten (komijn gemalen) |
1 | runderbouillonblokje |
2 eetlepels | kokos geraspt |
3 cm | santen |
Bereiding
Doe de runderpoulet, gesnipperde ui, geperste knoflook, in ringetjes gesneden spaanse peper, in plakjes gesneden laos, geplette serehstengel, klein gesneden gember, turmeric, ketoembar, djinten, runderbouillon, kokos, santen en 200 ml. water in een slowcooker. Laat het gerecht sudderen gedurende 5-6 uur tot het vlees gaar is. Heb je geen slowcooker dan kan de rendang ook in een stoofpan bereid worden. Verwijder evt. voor opdienen de citroenblad, serehstengel, laos, salamblad en turmeric.