Ingrediënten Kip Roti
4 | drumsticks |
500 gram | kipdijvlees in blokjes |
4 | eieren (gekookt) |
2 | (zoete) aardappels |
400 gram | sperziebonen of kousenband |
5 cm | gember (vers) |
2 | uien |
3 teentjes | knoflook |
100 ml. | kokosmelk |
2 | blaadjes kafir (citroenblad) |
1 stengel | sereh |
2 eetlepels | kerriepoeder (madras) |
100 ml. | kokosmelk |
3 | tomaten |
2 theelepels | komijn gemalen |
2 theelepels | chinaspicemix |
2 theelepels | garam masala |
1 | rode peper |
1 | kippenbouillonblokje |
Snijd de ui, knoflook, tomaat, gember, spaanse pepers in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd deze in 4 kwarten. Dop de boontjes/kousenband en breek/snijd in stukjes. Doe deze samen met de kipstukjes, drumsticks, kippenbouillon, gekookte eieren, sereh, kafir, garam masala, kerriepoeder, komijnpoeder, chinaspicemix en kokosmelk in de slowcooker. Voeg een scheutje water toe. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat het gerecht 4-5 uur garen. Serveer de roti met rotiplaten. Deze kun je kant en klaar kopen of zelf maken.