Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Roti van kip uit de slowcooker

Wat is voor jou appeltje-eitje?

Ingrediënten Kip Roti
4 drumsticks
500 gram kipdijvlees in blokjes
4 eieren (gekookt)
2 (zoete) aardappels
400 gram sperziebonen of kousenband
5 cm gember (vers)
2 uien
3 teentjes knoflook
100 ml. kokosmelk
2 blaadjes kafir (citroenblad)
1 stengel sereh
2 eetlepels kerriepoeder (madras)
100 ml. kokosmelk
3 tomaten
2 theelepels komijn gemalen
2 theelepels chinaspicemix
2 theelepels garam masala
1 rode peper
1 kippenbouillonblokje
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, tomaat, gember, spaanse pepers in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd deze in 4 kwarten. Dop de boontjes/kousenband en breek/snijd in stukjes. Doe deze samen met de kipstukjes, drumsticks, kippenbouillon, gekookte eieren, sereh, kafir, garam masala, kerriepoeder, komijnpoeder, chinaspicemix en kokosmelk in de slowcooker. Voeg een scheutje water toe. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat het gerecht 4-5 uur garen. Serveer de roti met rotiplaten. Deze kun je kant en klaar kopen of zelf maken.